Cumartesi, Temmuz 27

Almanya’da göçmen karşıtı yeni bir sol parti kuruldu

Almanya’daki yeni sol partinin, son zamanlarda oy payını artıran aşırı sağ, göçmenlik karşıtı Almanya İçin Alternatif’ten seçmen çekmesi bekleniyor.

REKLAM

Bir süredir hazırlıklarını sürdüren yeni göçmen karşıtı partinin, Almanya’nın önde gelen aşırı sol siyasetçilerinden Sahra Wagenknecht liderliğinde resmen kurulduğu açıklandı.

Parti, sol ekonomi politikalarını savunurken aynı zamanda göçmen karşıtı duyarlılığı da ön plana çıkarıyor.

AfD’den oy alabilecek mi?

Alman siyaset uzmanlarına göre yeni partinin, son dönemde ülkedeki oy payını artıran aşırı sağcı ve göçmen karşıtı Almanya İçin Alternatif’in (AfD) seçmenlerinin bir kısmını çekmesi bekleniyor.

Son anketlere göre AfD yakın zamanda oy payını %20’ye çıkardı.

Sahra Wagenknecht, basına yaptığı ilk açıklamada, “Sahra Wagenknecht Akıl ve Adalet İttifakı” adını verdiği siyasi oluşumun, önce Haziran ayındaki Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılacağını, ardından da Avrupa Parlamentosu’nun bulunduğu üç eyalette yapılacak seçimlere katılacağını duyurdu. AfD Eylül ayında güçlü.

Sol kanat göçmenlik karşıtı politikalar

“Sahra Wagenknecht Akıl ve Adalet İttifakı”, işçiler için daha yüksek ücretler ve daha iyi sosyal haklar öneren sol ekonomi politikalarının yanı sıra göç konusunda kısıtlayıcı bir yaklaşım içeren politikaları da destekliyor.

Bu siyasi hareket aynı zamanda bazı çevrecilerin iklim değişikliğiyle mücadele planlarını da sorguluyor ve bir zamanlar Almanya’nın ana gaz tedarikçisi olan Rusya’ya yönelik mevcut yaptırımlara ve Almanya’nın Ukrayna’ya silah tedarikine karşı çıkıyor.

Wagenknecht, Ekim ayında kendisi gibi milletvekili olan 9 arkadaşıyla birlikte yeni bir siyasi oluşum başlatmak üzere Sol Parti’den ayrıldı.

Wagenknecht Alman siyaseti için ne öneriyor?

54 yaşındaki Wagenknecht, Doğu Almanya’da büyüdü ve 1989’da iktidardaki Komünist Parti’ye katıldı. Birleşme sonrasında da aşırı sol görüşlerini koruyan siyasetçi, 2005 yılında Komünist Parti’nin birleşmesinden doğan, Partinin Sol’un önde gelen isimlerinden biriydi. Batı Almanya solundaki eski Doğu Alman komünistleri.

Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlarla “kendilerini uygulanabilir alternatifleri olmayan ucuz enerjiden mahrum bıraktıklarını” belirten Wagenknecht, Scholz hükümetini “gerginlikten uzak durma yönündeki önemli bir geleneği” terk etmekle suçladı ve “çatışmaların askeri yollarla çözülemeyeceğini” söyledi Bunun Ukrayna için de geçerli olduğunu belirten Centrale, “Doğu için de geçerli, dünyanın birçok yeri için de geçerli” dedi.

İklim nötr bir gelecek için yeni teknolojiler geliştirmenin daha faydalı katkı sağlayacağını savunan Wagenknecht, “İnsanların hayatını pahalılaştıran ama aslında iklime faydası olmayan kör ve ayrımsız eko-aktivizmden de uzak durmalıyız” dedi.

Wagenknecht, Alman eğitim sisteminin birçok genç için hayal kırıklığı yarattığını ve “düzensiz göçün okullardaki sorunları artırdığını” savundu.

Wagenknecht ayrıca koalisyon hükümetini Alman çiftçilerin aldığı devlet yardımını azalttığı için sert bir şekilde eleştirdi.

Yeni siyasi oluşumun “sağcı” veya “solcu” olarak etiketlenmesine karşı çıkan Alman siyasetçi, kendisini sol eğilimlerden gelen ve “sosyal adaleti” savunan kişiler olarak tanımlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking