Cumartesi, Temmuz 27

Almanya Afrika ile daha yakın ilişkiler kurulmasını istiyor

60. Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşan Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, genel olarak Batı’nın, özelde ise Almanya’nın yeni küresel zorluklar karşısında Afrika ülkelerine yönelik yaklaşımını değiştirmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Geçmişte, özellikle de Avrupa’da ya da Batı dünyasında, Afrika’daki ve diğer yerlerdeki ülkeler hükümetlere şunu söylüyor: ‘Biz sizden daha akıllıyız, daha fazla tecrübemiz var ve biz daha iyiyiz.'” dedikleri durumları sıklıkla yaşadık” dedi.

Rusya ve Çin’in etkisine karşı koymak için siyasi farklılıklara rağmen Afrika ülkeleriyle daha yakın ilişkiler geliştirmeliyiz.” Pistorius, Afrika ülkeleriyle daha yakın ilişkiler geliştirilmediği takdirde Rusya’nın müdahale edeceğini, bunun genel olarak ülkelerin iyiliği veya bölgenin istikrarı açısından iyi olmayacağını savundu.

Alman bakan, Avrupa ülkelerinin Afrika ülkeleriyle yakın diyaloğu sürdürmesinin ve daha yakın iş birliğine yönelik adımlar atmasının önemli olduğunu kaydetti.

Prensip olarak nefret ve yıkımdan değil, işbirliği ve destekten yana olduğumu vurgulayan Pistorius, “Biz özgürlüğün ve hepimizin yararına olan kurallara dayalı uluslararası düzenin yanındayız.” dedi.


“Ukrayna’nın direnişini güçlendirmek bizim sorumluluğumuzdur”

Ukrayna’nın topraklarını geri kazanmasına yardım etmenin ortak sorumlulukları olduğunu vurgulayan Pistorius, “Ukrayna’nın direncini güçlendirmek bizim sorumluluğumuzdur.” dedi.

Kendisinin ve müttefiklerinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e güçlü bir mesaj gönderdiklerini anlatan Pistorius, şunları söyledi: “Bir Rus askeri müttefik topraklarına çizmelerini koyarsa, onun her santimetrekaresini savunuruz.” Dedi.

Etkili bir caydırıcının hayat sigortası olduğunu vurgulayan Pistorius, şöyle konuştu: “Caydırıcılık için yatırım yapacak kaynaklara ihtiyacımız var. Bu yıl gayri safi yurtiçi hasılamızın yüzde ikisinden fazlasını savunmaya harcayacağımızı söylemekten gurur duyuyorum. Ben de gerçekçiyim.” . Bunun yeterli olmayabileceğini görmek için yeterli.” değerlendirmesini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking