Cumartesi, Temmuz 27

ABD ayağa kalktı! Çocukları bekleyen o tehdit: Vakalar artıyor…

MYNET DIŞ HABERLER | ABD’ye Ekvador’dan geldiği tespit edilen tarçında bulunan yüksek dozda kurşun, çoğunlukla 1-3 yaş arası çocukları etkiliyor. Durum böyle olunca çocuklara atıştırmalık olarak verilen elma püresi paketlerine tarçın çubuklarının konulması, onu yiyen çocuklar için büyük risk oluşturuyordu.

SINIRLAMALAR OLACAK MI?

Elma püresinde normalden 8 kat daha fazla tespit edilen kurşunla ilgili kamuoyunda tepkiler artmaya başladı. Boya, benzin gibi kaynaklardaki kurşun içeriği belli bir düzeyin altında tutulurken, uzmanlar ve ebeveynler hâlâ bebek mamalarında neden sınır olmadığını merak ediyor…

Amerika Birleşik Devletleri’nde tarçınlı elma püresindeki kurşun nedeniyle artan sayıda çocukluk çağı zehirlenmesi tüm ülkeyi endişelendirmeye devam ediyor. Boya ve benzinden kaynaklanan kurşun zehirlenmesini önlemek için önemli çabalar gösteren ABD hükümeti, elma püresinin oluşturduğu tehdit konusunda uyuşuk olmakla suçlanıyor.

Zehirlenme vakaları her geçen gün artmaya devam ederken, Gıda ve İlaç İdaresi, Salı günü itibarıyla tarçınlı elma püresinden zehirlenen kişi sayısının 65’e çıktığını ve hepsinin 6 yaşın altında olduğunu söyledi.

BEYİN VE SİNİR SİSTEMİNE ZARAR VERİR

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden yapılan açıklamaya göre, öncelikle küçük çocukları etkileyen kurşun, beyin ve sinir sisteminde hasara yol açarak öğrenme, davranış, işitme ve konuşma sorunlarına neden oluyor.

di2

NE OLDU

NBCnews’te yayınlanan makaleye göre 22 eyalette toplam 34 çocukta tespit edilen hastalıkların bu elma püresiyle bağlantılı olabileceği belirtildi. Elma püresi içeren poşetleri yedikten sonra hastalanan çocuklarla ilgili rapor hazırlandı. FDA da konuyla ilgili bir açıklama yayınladı ve elma püresindeki yüksek düzeydeki kurşunun çocuklarda olası bir hastalık nedeni olduğunu söyledi.

Yetkililer, mağazadan satın alınan ve incelenen WanaBaba Tarçınlı Elma Sosu poşetinde FDA’nın tavsiye ettiği yönergelerden 200 kat daha yüksek bir kurşun seviyesinin tespit edildiğini duyurdu. Bu durum ABD’deki ebeveynleri oldukça üzdü.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, yüksek düzeyde kurşuna maruz kalan çocukları tanımlamak için desilitre başına maksimum 3,5 mikrogram düzeyini kullanır. Elma püresinden etkilenen çocukların kanındaki kurşun seviyeleri, desilitre başına 4 ila 29 mikrogram arasında ölçülmüştür.

elma

BÜYÜK BİR RİSK OLUŞTURUYOR

Amerikan Pediatri Akademisi, kurşun gibi ağır metalleri; Topraktan, havadan, sudan veya endüstriyel işlemlerden geçerken gıda ürünlerine dahil edilebileceğini açıkladı.

Gıda içeriğine ilişkin kılavuzların 2025’ten önce nihai hale getirilmeyeceğini de belirtmek gerekiyor.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Yer: Bolu!  Kimyasal tanktaki sızıntı ekipleri alarma geçirdiYer: Bolu! Kimyasal tanktaki sızıntı ekipleri alarma geçirdi
Krom madeninde çökme!  Acı haber iki kişiden geldiKrom madeninde çökme! Acı haber iki kişiden geldi
Girdikleri evden kredi kartı çalıp alışveriş yaptılar!  3 şüpheli tutuklandıGirdikleri evden kredi kartı çalıp alışveriş yaptılar! 3 şüpheli tutuklandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking