36 yıl önce Atatürk Üniversitesi’ndeki Palandöken’in Erzurum Bölgesi’ndeki kampüste kurulan deprem araştırma merkezi, aynı zamanda yönetim merkezi platformunun bir üyesidir ve katastrofların yönetimi üzerine araştırmalar koordinasyonda çalışmaktadır. Felaket ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD).
Erzurum, Ağiri, Kars, Ardahan, Yoğtur Erzincan, Bingöz, Muş, Van, Tunceli, Bitlis, Gümüzhane, Artvin ve Bayburt, burada ilişki ve hızlanma ölçümleri ile donatılmış 30 istasyonla dizilmiş ve bilimsel çalışmalarla hazırlanmıştır. Ayrıca ışık yapar.
Assoc Deprem Araştırma Merkezi Direktörü. Doktor Erdem Bayrak, Muhabir AA, 1989 yılında kurulan, çok eski deprem merkezlerinden biri olduğunu söyledi.
Depremlerin bölgede konuşlandırılan istasyonlar izlediğini doğrulayarak bayrak şunları söyledi: “Merkezin amacı, bölgedeki depremleri kaydetmek, bölgenin pozisyonlarını çözmek, bölgenin sismotettogonik yapısını ortaya çıkarmaktır. elde ettiğimiz ve geleceğe ışık tuttuğumuz veriler “. dedi.
“Deprem verilerinin günlük çözümünü yapıyoruz”
Bölgede bayrağı tanımlayan yaklaşık 30 deprem istasyonu, “deprem verileri anında bilgisayarlarımızı kaydeder ve günlük bir çözüm yaratır. Depremin analizinde günlük bir şekilde nerede ve hangi büyüklükte deprem”. dedi.
Şehrin aktif tektonik pozisyonda olduğunu belirten bayrak, Palanken, Dumlu, Hasankale, Khorasan ve Ahkale’nin hatası merkezin yakınında, Anadolu Nord ve Doğu Anadolu’nun hatasının hata uzunluğunun yakınında bulunuyor.
Bayrak, küçük depremin de çok şiddetli olduğunu ifade etti çünkü hata alanları şehre çok yakın ve devam etti:
“Burada almamız gereken önlem, 2018’de yayınlanan düzenlemede tasarımın hızlanmalarını dikkate alarak yapıların tasarımını garanti etmektir. 2018’de yayınlanan deprem tehlikesi haritasında, depremin hızlandırmaları şimdi Doğrudan dahil ve sonuçlar bizim için daha olumlu sunulmuştur.
Film, önce depremin konumu olan istasyon verileri doğrultusunda uzman ekibi ile, hataların bildirildiği depremlerin büyüklüğünü analiz etti.
Arazi hareketlerinin istasyonlarda bulunan sensör sismometreleriyle birlikte geldiğini, merkezi merkeze veya internet bağlantısı ile merkezi izlediğini ve bu istasyonların elektrik bağlantısı ve güneş enerjisi ile çalıştığını söyledi.
“Deprem istasyonları, hız ve ivme ölçer ile hassas cihazlarla çalışır”
İstasyonun bakımının teknik ekip tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, “deprem istasyonları hız ölçer ve ivme ile hassas cihazlarla çalışır. Hız tezgahları şehrin dışında konumlandırılmıştır, dağlar farklı dağlara ve hızlandırma sayaçlarına yerleştirilmiştir. Şehir merkezindeki pozisyonlar.
Bayrak, çalışma saatleri hariç, uzaktan erişim programları aracılığıyla merkeze gelen veriler, “bölgedeki 1757 deprem felaketinin merkez yüzyılında merkez yüzyıl, 2024’te bu sayı 1186’ya düştü.” ” Bu yoğunlaştırılmış depremler, yoğun depremde hangi kusurlar daha yoğundur? Bilimsel çalışmalarla analiz yayınlayacağız. Dedi.