Cumartesi, Eylül 21

Bu çamurda şifa var: Binlerce hastaya şifa oldu – Son Dakika Sağlık Haberleri

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Peloidoterapi (tıbbi çamur) ünitesinde kas-iskelet sistemi rahatsızlığı olan hastalara tıbbi çamur tedavisi yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamındaki organik ve inorganik maddeler açısından zengin şifalı çamurla bugüne kadar 3 bin 500 hasta tedavi edildi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Polikliniği’nden randevu alan hastalar öncelikle muayeneden geçiyor. Doktorun şifalı çamurla tedaviye uygun gördüğü hastalara, ortalama 40-46 dereceye kadar ısıtılan, organik ve inorganik maddelerce zengin şifalı çamur uygulanır. Uygulama 20 ila 30 dakika sürdükten sonra hastalara 10 ila 15 seans boyunca bu tedavi uygulanır.

“SGK TAZMİNAT VERİR”

Tıbbi çamur hakkında bilgi veren Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Uzmanı Dr. Nur Gökçe Aydın, “Şifalı çamur dejeneratif eklem hastalıkları (kireçlenme), lomber disk hastalığı (lomber disk hastalığı) gibi birçok kas ve eklem rahatsızlığının tedavisinde kullanılıyor bel fıtığı), boyun fıtığı hastalığı (boyun fıtığı), fibromiyalji, bazı iltihabi romatizmal hastalıklarda tendinit, bursit, karpal tünel sendromu, kronik bölgesel ağrılar bel, boyun ve diz bölgesi bu tedaviyi almak için hastalarımızın randevu alıp randevu alması gerekmektedir. Tedaviye uygun hastalar için tedavi kağıdı hazırlanarak tedavi günü gelen hastalara rapor veriliyor. “Tedaviye başlıyoruz ve bu tedaviyi SGK karşılıyor” dedi.

Afyon Sandıklı bölgesinden tedavi amacıyla getirilen, Sağlık Bakanlığı onaylıOrganik ve inorganik maddeler açısından zengin çamur kullandıklarını anlatan Dr. Nur Gökçe Aydın, şöyle konuştu: “Bu çamurun içinde hümik asit, humin, lignin ve hemiselüloz gibi maddeler var. Bu tıbbi çamuru ısıtıp ortalama 40-46 dereceye getiriyoruz. Derecede sıcak bölgesel uygulama yapıyoruz ve uygulama yaklaşık 20 dakika sürüyor ve hastalara 10 ya da 15 seans uygulanıyor. Yaşam kalitesinde artış ve ağrı miktarında azalma Tedavi ünitemizde 4 adet sedye var ve Karadeniz bölgesinde günde 36 hastayı tedavi edebiliyoruz. Bu nedenle çamur ünitemiz açıldığı günden bu yana bölge halkından yoğun ilgi görüyor” dedi.

Çeşitli sorunlarla hastaneye gelen ve çamur tedavisi gören hastalar, çamur tedavisi sayesinde kol ve bacaklarındaki kireçlenme ve ağrıların hafiflediğini, devlet hastanesinde böyle bir imkanın sunulmasından memnun olduklarını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş